Thursday, January 29, 2015

MINI GIVEAWAY BY AKU JEJARICOMEL


Klik sini untuk join..

HADIAH :
1x helai Sejadah Dari Mekah Al-Mukarramah serta seutas Tasbih 
( Tapi Berbaloi-baloi untuk harian )

TARIKH TUTUP

Penyertaan berlangsung sehingga 30 Januari 2015
jam 11.59 malam

Pemenang akan diumumkan pada 1 Februari 2015
jam 8.00 malam

Sempat lagi ni.. ^______^


Monday, January 26, 2015

Segmen, Giveaway n Blogwalking

Salam..

Bersepah-sepah contest, GA, segmen ngan semua kat dlm entry aku sejak akhir2 ni..
Bukan apa.. nak tambah kawan, nak tambah pengetahuan.. cewahh.. pengetahuan la sangat..

Takpe la kan.. sekurang-kurangnya ada jugak aku muncul kat segmen or contest yg blogger lain buat..
Nanti aku pulak yg anjurkan..korang join ye.. hehe =)
Aku ni meriahkan suasana jek..


Comel tak anak kucing ni..??
Hehehe.. takde kene mengena pon..^__^

Mini Giveaway By azhafizah.com

Assalammualaikum w.b.t ...


Jom Join  Mini Segmen by azhafizah.com :)

Good Luck ya.. (^__^)





Sunday, January 25, 2015

Segmen Bloglist Sakura Blog Qaseh Ku


Jom sama2 meriahkan Segmen Bloglist Sakura Blog Qaseh Ku ni..

Sape yg belum join, cepat2

Tarikh tamat dia, bila cukup 100 blog yg join..hehe .. Menarik kan =)


Happy blogging ^__^

Thursday, January 22, 2015

“Giveaway Travelog Oman IIUM by Blog Iqa”

Bismillahirahmannirrahim....



Nak menang hadiah best tak..? Hehe~
Cepat2... Follow blog iqa ni .. lepas tu sama-sama

***** GudLuck Semua*****

Segmen Pencarian Bloglist Feb - Mac 2015

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 


Segmen ringkas untuk mencari 15 blog untuk disenaraikan dalam bloglist Truly Love. 

Syarat Penyertaan:

1. Follow blog Maria Firdz
2. Follow +Maria Firdz 
3. Buat entry bertajuk "Segmen Pencarian Bloglist Feb - Mac 2015"
4. Copy coding di bawah dan pastekan di ruang HTML new post.


5. Publishkan entry dan tinggalkan URL penyertaan di ruangan komen entry ini sahaja.

Segmen bermula 15 Januari 2015 hingga 30 Januari 2015.
Kesemua pemenang akan dipilih melalui random.org.

Jom sama-sama memeriahkan segmen ringkas ini.. 

Terima kasih atas sokongan semua... 

Happy blogging (^_^)

Sunday, January 18, 2015

Mini Giveaway by izzeyda

Bismillahirrahmanirrahim


Jom Join mini giveaway by izzeyda ni..
Manalah tahu rezeki memasing kan...hihi~
Jomm..

**Good Luck**


Apabila anak dilanda demam....

Assalammualaikum w.b.t...

Aeril demam...! Perkara yang paling membuatkan aku risau sangat-sangat, telah melanda anak aku ketika ini..Tak tahu la sama ada dia demam sebab nak masuk 10 bulan ataupun sekarang ni memang tgh musim demam. Sebab kawan2 opis aku pun bergilir-gilir cuti minggu lepas sebab anak memasing demam. Haaa...sgt merisaukan cuaca sekarang kann..

Ceritanya bermula Aeril kene selsema n batuk2 jek..so, aku n suami bawak dia g check kat Poliklinik Yuslina area Kempas jek..tapi masa tu dia tak demam pun. Doktor bagi ubat batuk n selsema shj... sebab doktor tanya ada standby ubat demam tak kat rumah, aku cakap ada. Ubat demam memang aku dah beli utk emergency case. Doktor ckp tekak Aeril ok lg, tapi kalau demam dia suruh dtg. Ok la...dia pun aktif lagi. Malam tu pun nak tido dia tak merengek. Then...aku sedar dalam pukul 4 pagi, dia nak susu..pastu rasa badan dia dah panas... Huhu..cian anak ibu demam pulak... :'(

Yang buat aku risau, panas dia on off. lepas bagi ubat, sejuk kejap je, then badan dia akan panas balik, check suhu 38 n above je. pastu muntah lagi. Aku n suami cuti hari khamis tu bawak g Pakar Kanak2 pulak kat Tmn Pelangi..dapat ubat demam, selsema n batuk jgk..
tp, lepas bagi pon macam tu jgk..ktorg tunggu sampai ptg tu. still panas lagi...
Malam tu lepas maghrib, aku n suami decide bwk terus g KPJ Johor Specialist Hospital. kalau kene tahan wad pun redha la sebab risau sangat dah.. lepas doktor check, doktor masukkan ubat bontot dgn pakai gas, sebab dia ckp kahak terlalu banyak. bagi dia lega sikit bernafas..tp, Alhamdulillah, lepas tu doktor bagi balik..sbb doktor ckp terlalu ramai yg admit, takut dia lagi terdedah nak berjangkit pulak.. Ni aku bagi dia ubat on time..harap2 anak ibu cpt sembuh.. Amiinn..

Mana tahu dia demam ni nak pandai berjalan ke..hihi~

Belanja gambar budak demam ni..



Dia tgh tgk tv kat rumah..
Aku letak tuala, sebab letak cool fever dia asyik cabut..dia geli kot..hihi..demam pun cerewet anak ibu ni.. :p


Semoga cepat sembuh ye syg....



Tuesday, January 13, 2015

Segmen GA Jalan-Jalan Tambah Kenalan by Ema Hasan

Assalammualaikum w.b.t ...





Jom ikut Segmen Jalan-Jalan Utk Tambah Kenalan anjuran Ema Hasan






1st Segmen Blogwalking 2015 by Mai Atiqah



Join Segmen jom..
Support kawan new born macam aku ni..
Mana tahu nanti aku pulak yg buat..
Semoga tercapai ye..cita-cita di tahun baru ni..hihihi~

Dah berapa hari tak up date blog..
mcm mn la orang nak dtg melawat kita..huwaa..:p

Sekian..=)

Wednesday, January 07, 2015

Taman Buaya Telok Sengat, Kota Tinggi..

Salam ♥

Ni nak cerita tentang tahun lepas punya kejadian..hahaha..lama tak?
Cuti Krismas haritu kitorg g round2 Kota Tinggi..ewah2.. balik kampung aku sebenarnye..
Ade jemputan kenduri kawen..drpd tak ke mana2, tunaikan la jemputan tu..
Lepas habis, ade permintaan plk dorg nak ke Sarang Buaya dkt Telok Sengat.
Haa..dah bertahun-tahun kampung kat situ tp tak pernah pon jejak ke sana..
Jd balik jemputan awal, terus la gerak ke sana beramai-ramai.. --',

Sesiapa yang nak dtg sini, bayaran tiket yang dikenakan Rm8.00 sekali masuk utk dewasa..kanak-kanak atas 2 tahun kena bayar..bawah 2 tahun FREE ye...
tp aku tak ingat la berapa ringgit...T_T
maaf la ye..sebab masa ktorg pergi tak bawak budak atas 2 tahun..semua masih di bawah 2 tahun..hihihi..


Selamat Datang ke Taman Buaya...
First sekali mesti la letak muka tuan rumah kannn... ^_^
Ambik gambo jauh2 sikit yee..karang kene ngapp...hisyy..takot..




Ni buaya2 tgh bersantai2...hmm...banyak kann..



Haa..dlm kolam ni aku paling takut sekali..
tak tau la berapa ratus ekor ada dlm tu..
Yang 2 ekor kat atas tu tgh ambik angin kot..hahaha...
Berenang-renangan kalian yee buaya2 sekalian..



Kasi close- up sikit..
Sebenarnya tempat dia tak la bahaya sgt, cuma kita kena pastikan kalau bwk anak2 pegang btl2...
sebab buaya kan boleh melompat..
Aku mmg tak bagi suami aku dokong Aeril dekat2 sgt dengan kolam tu..seramm wei..sebab tempat tu tinggi.Jadinya kita akan tunduk utk tgk buaya2 tu..
Tapi Aeril mmg suka la..tercengang-cengang dia tgk buaya2 tu melompat.hihi~




Yang ni beliau duduk sekor je dlm kolam tu..
Umur buaya ni dah lebih 155 tahun..haa..tua kann.hehe..
Sampai org yang jage tu cakap dia dah takde gigi pon..T_T
Ye ke...aku pon tak tahu la..hahaha..tp still bahaya la kan..
Ade 2 ekor kalau tak silap aku la yg sebaya dgn buaya ni..dia asingkan tempat tinggal..

Jadi, sesiapa yang rasa nak bawak anak2 g tgk buaya dtg la sini yee..
In Shaa Allah berbaloi la..tgk real2.mesti budak2 suka..


Sekian cerita tahun lepas..
Cerita tahun baru nanti aku up-date lagi..
Ok, babai..
XOXO